Vraag / Offerte

Jeroen van Koningsbrugge

"De Lama's, Draadstaal, Jurk!"

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

vraag gratis een offerte aan

contact

Biografie

Jeroen volgde naast de Toneelschool in Maastricht ook de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Nog tijdens zijn studie, werd Jeroen benaderd door Theu Boermans en speelde zijn eerste rol in de voorstelling Hamlet (winnaar Gouden Gids Publieksprijs 1998). Daarna volgde voorstellingen als Jeff Koons van Theu Boermans, Hooligans van Peter Pluijmmaekers,Vrolikstraat 26 Huis van Marcus Azzini en Leven in Hel van Ramsey Nasr. In de seizoenen daarna volgde de musical De Scheepsjongens van Bontekoe (Peter de Baan), en de voorstellingen Gilamesj (Theu Boermans) en Orkater’s De Kortste Eeuw (Gijs de Lange).

Bij het grote publiek werd Jeroen vooral bekend door zijn rol als Harry Peeters in de RTL dramaserie I.C., waarin hij drie seizoenen speelde. Ook vertolkte Jeroen hoofdrollen in de tv series Sprint enKoppels. En was hij lama in het BNN improvisatieprogramma De Lama’s.

Op het witte doek was Jeroen inmiddels ook meerdere malen te zien. Zo veroverde hij de hoofdrol in de film Links onder regie van Froukje Tan. In 2010 speelde Jeroen in de Nederlandse verfilming van Loft onder regie van Antoinette Beumer, waarvoor hij een Rembrandt Award voor beste acteur ontving.

Jeroen is (sinds 2008) wekelijks te zien als vaste teamcaptain in het spelprogramma Ik Hou van Holland. Ook speelde Jeroen twee seizoenen lang de hoofdrol in de Talpa serie Iedereen is Gek op Jack. In 2010 en in 2011 won Jeroen de felbegeerde Zilveren Televizier Ster.

Tussen 2007 en 2010 maakte Jeroen samen met zijn vriend Dennis van de Ven het sketches programma Draadstaal voor de VPRO. Vervolgens maakten zij het sketches programma Neonletters, dit keer voor de AVRO.

Het duo kwam als JURK! in 2010 na jarenlange voorbereidingen met hun debuut album Avondjurk. De release van dit album werd gevolgd door een Gouden Plaat en uitverkochte theatertour. In 2013 volgde het album Glitterjurk, die wederom werd gevolgd door een succesvolle theatertour en een uitverkocht Paradiso. In 2013 speelt Jeroen een hoofdrol in de speelfilm Hemel op Aarde van Pieter Kuijpers. Ook spreekt hij de stem in van de eland Moos voor de Kerstfilm Midden In De Winternachten speelt hij samen met Dennis van de Ven de hoofdrol in de nieuwe politieserie Smeris, die vanaf maart 2014 door BNN op tv wordt uitgezonden.

Persfoto