Vraag / Offerte

Frans Duijts

"Jij denkt maar dat je alles mag van mij"

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

vraag gratis een offerte aan

contact

Biografie

Met deze populaire volkszanger en ambassadeur van het levenslied organiseert u altijd een geslaagd feest of event. Boek daarom nu Frans Duijts en bezorg uw gasten de avond van hun leven.

Volkszanger Frans Duijts mag zich tegenwoordig tot de populairste artiesten van Nederland rekenen. Hij begon zijn muzikale carrière echter áchter de schermen, als geluidsman bij optredens van verschillende Nederlandse artiesten. Dit deed hij naast zijn werk in het sloopbedrijf van zijn vader. Tijdens het testen van de microfoons bracht hij liedjes van André Hazes ten gehore. Dit deed hij blijkbaar erg goed, want al snel werd hij geboekt met een eigen show als André Hazes-imitator. Deze kans om van zijn hobby zijn beroep te maken greep hij met beide handen aan.

In 2005 bracht hij het nummer ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ uit, dat Andre Hazes in 1986 al eens had gezongen. Dit nummer werd destijds geschreven door Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham. Hoewel Frans genoot van zijn optredens als Hazes-imitator, droomde hij ervan om zalen te vullen met zijn eigen nummers. In 2006 bracht hij daarom zijn debuutalbum: ‘Ik zing een lied voor jou’ uit. De grote doorbraak van Frans Duijts liet echter nog even op zich wachten. Deze kwam in 2008, toen hij te zien was in het populaire televisieprogramma De Zomer Voorbij van Jan Smit. Na zijn optreden in dit programma kwam zijn Hazes-cover binnen op plek 32 in de Single Top 100. Daarnaast ontving Frans Duijts voor ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ de prijs voor meest gedraaide Nederpophit in de horeca.

De steeds populairder wordende zanger uit Tiel heeft inmiddels zeven albums uitgebracht. Voor zijn album ‘Oud & Vertrouwd’ ontving Frans Duijts zelfs een Edison in de categorie Volksmuziek. Inmiddels is de muziek van Frans Duijts niet meer alleen te horen in de horeca, maar wordt hij ook steeds vaker gedraaid op de radio. In oktober 2016 bracht de volkszanger zijn nieuwste album ‘Tijdloos’ uit op het platenlabel Dino Music. Op dit album staat onder andere de single ’t Is mooi geweest’ en ‘Waarom zou ’t drinken ’n zonde zijn’. Via deze link kunt u een sampler beluisteren van het album.

In 2010 en 2015 deed Frans Duijts mee aan het programma De Beste Zangers van Nederland. Hij reisde af naar het zonovergoten Ibiza om de strijd aan te gaan met andere Nederlandse artiesten, zoals René Froger, Jamai, Jeroen van der Boom, Frans Bauer, Do, Jan Keizer en Lange Frans. In 2015 won Frans de competitie en mocht hij zich met recht ‘de beste zanger van Nederland’ noemen.

Vorig jaar was Frans Duijts samen met Django Wagner en Peter Beense te zien en te horen zijn tijdens hun concert ‘Echte Vrienden’ op 27 oktober 2017 in AFAS Live. De heren hadden eerder dit jaar al hun eigen TV-programma ‘3ManSterk’ bij AVROTROS. Op 15 september kwam hun debuutalbum uit met hierop onder andere de singles: ‘Muziek is ons leven’ en ‘We zullen allemaal een keer naar boven gaan’. De mannen zullen hun album in oktober voor het eerste live ten gehore brengen.

Na een operatie aan een poliep op zijn stembanden keerde Frans Duijts begin 2018 terug op het podium tijdens De Vrienden Van Amstel LIVE! In maart kwam hij met een nieuwe single: ‘5 In De Klok’. 5 In De Klok’ staat voor gezelligheid en dat is de zanger natuurlijk op het lijf geschreven. En dat is niet alles: Frans gaat met dit nummer ook zelf weer de kroeg in! In 2018 is de zanger in openbare gelegenheden (met een capaciteit tot 250 personen) te boeken voor de speciale prijs.

Persfoto