Vraag / Offerte

Erick E

"The Beat Is Rockin"

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

vraag gratis een offerte aan

contact

Biografie

De altijd bezige Erick Eerdhuizen is toegewijd en gepassioneerd over zijn carrière als deejay, producer en composer. Na het winnen van de Nederlandse DMC kampioenschappen in 1989, werd Erick uitgezonden om Nederland te vertegenwoordigen bij de Wereldkampioenschappen in ‘The Royal Albert Hall’ in London. Hij werd verliefd op het toen nieuwe muziekgenre; house music en droeg bij aan de opkomende Nederlandse house cultuur met tracks als ‘Pancake – Don’t turn your back’ die werden uitgebracht op het platenlabel WORK.

Tijdens de midden negentiger jaren draaide Erick als resident deejay in de legendarische Club RoXY in Amsterdam. Zijn beructhe SWET avonden zorgden voor lange rijen voor de deur en brachten zijn populairiteit tot nieuwe hoogtes. Ook stond Erick regelmatig achter de platenspelers op grote festivals als Dance Valley, Sensation, Mysteryland, Day At The Park en Extrema outdoor. Hij draaide regelmatig uitverkochte zalen in clubs als NOW&WOW Rotterdam, Amnsesia Ibiza, Rex Paris en Catwalk Barcelona.

Erick Eerdhuizen voor sommigen beter bekend als DJ Erick E, heeft zijn succes mede te danken aan internationale releases, top 10 chart posities, een imposante serie van mix compilaties en nummer 1 hit platen. Erick won 3 jaar achter elkaar de nummer één deejay titel op ‘DJGuide.nl.

In 2010, veranderden de optredens van DJ’s drastisch en Erick Eerdhuizen voelde een sterk verlangen om terug te gaan naar de basis, zoals ooit in Club RoXY! Hij smachtte naar langere sets (‘All nighters’) en een intiemer speelveld, waar hij een mix kon geven tussen warme Tech-house en dansbare Techno. Met E5H (Erick-E 5 Hours) had Erick de controle vanaf de eerste tot de laatste plaat. Hiermee tourde hij in Nederland langs podia als Sugar Factory Amsterdam, Bunker NDSM, Westerunie, de Effenaar, Paard van Troje, Mezz en Patronaat.

In 2011 begon Eerdhuizen naast zijn tour aan nieuwe samenwerkingen en producties. Een gloednieuw platenlabel werd geboren ‘SMAAKSTOF’ waar niet veel later de eerste tech-house releases onder zijn alias EERDHUIZEN werden uitgebracht. Erick Eerdhuizen is back to basics!

Persfoto

Video