Vraag / Offerte

Charly Luske

"Nederlands meest veelzijdige zanger"

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

vraag gratis een offerte aan

contact

Biografie

Zanger Charly Luske is wellicht Nederlands meest veelzijdige zanger. Niet gek als je bekijkt waar Charly zich mee bezig houdt; Goede samenwerkingen met vele vocalisten, graag geziene gast-artiest bij orkesten, leadvocal in verschillende succesvolle musicals, halve finalist bij TVOH, stemacteur in filmproducties, presentator van TV-series, Judas in The Passion, de vocale favoriet binnen De Beste Zangers en nog veel meer…

Wat een stem en wat een performer!
Charly zijn stembereik is uniek. Met het grootste gemak zingt hij ballads, maar ook blues, pop en zeker ook stevige commerciële rock! Dat maakt Charly zo geschikt voor vrijwel elk podium. Oordeel zelf en check enkele live video’s hier.

Charly Luske wordt geboren op 19 september 1978 in Amsterdam als oudste van vier in een muzikaal gezin. Als oudste nam Charly dan vaak het voortouw. Muziek vormde binnen het gezin een belangrijk onderdeel.
Ook het acteren komt al vroeg op zijn pad. Wanneer Charly elf is, wordt hij uit de klas gekozen om mee te doen aan de televisiefilm ‘De Tijdmeester’. Uiteindelijk was het zijn vader die hem stimuleerde om klassieke zangles te volgen.

Als Charly zeventien is, leest zijn moeder in de krant een advertentie van een modellenbureau. Ze zoeken jongens voor een nieuwe groep. Ze schijft hem in en hij komt door de audities. Ineens wordt hij de leadzanger van de boyband ‘Velvet’. In 2001 wordt Charly de leadzanger van ‘Boyband’ waarmee o.a. de single ‘Driving me Crazy’ uitgebracht wordt. Deze band ontstond als spin-off van de gelijknamige musical ‘Boyband’, waarin hij de hoofdrol van Sean vertolkte.

Na Boyband volgden er meerdere musicals. Vanaf 2002 speelt Charly in diverse producties, waaronder ‘Turks Fruit’ en ‘The Wiz’. In 2003 krijgt hij met Tanja zijn eerste zoon, Billy. Begin 2004 maakt hij een uitstapje naar het Nationaal Songfestival Charly Luskeom uiteindelijk weer terug te keren naar musical. In 2007 krijgt hij de hoofdrol in de Duitse versie van de Queen musical ‘We Will Rock You’. Anderhalf jaar pendelt hij tussen de Musical Dome in Keulen (Duitsland) en zijn thuis in Nederland.

Charly trouwt met Tanja en komt terug naar Nederland om rollen te spelen in de klassieker ‘Op Hoop Van Zegen’ en de ‘Full Monty’ en uiteindelijk ook hier in Nederland in ‘We Will Rock You’ verschillende rollen voor zijn rekening te nemen. Intussen worden ook op TV diverse uitstapjes gemaakt. Zo speelt hij in ‘Zoop’, ‘Meiden van De Wit’ en ‘Costa’ en wordt hij als presentator gevraagd voor o.a. ‘Het Beste Idee van Nederland’ en ‘De Leukste Thuisvideo’s’. Toch ligt zijn hart primair bij muziek: hij schrijft, componeert en treedt op.

Hoewel hij zijn musicalrollen heel duidelijk op muziek had geselecteerd begon het toch steeds meer te jeuken om weer met allerlei bandjes en in diverse formaties de poppodia te beklimmen.

In 2011 heeft Charly met zijn deelname aan ‘The Voice Of Holland’ een goede stap gezet om deze ambitie nieuw leven in te blazen. Met dit geweldige avontuur achter de rug is, toert hij ondertussen door het land met zijn band. Informeer naar de mogelijkheden.

Persfoto