Vraag / Offerte

CharLeon

Huren

bekijk ons overzicht of zoek op artiest.

contact

neem online of telefonisch contact met ons op

contact

vraag gratis een offerte aan

contact

Biografie

Karel Leon a.k.a. CharLeon is een DJ, dance producer en saxofonist uit Amsterdam. Van jongs af aan speelde hij samen met zijn broer Marnix Emanuel muziek op de straten van Amsterdam, om zo een extra zakcentje te verdienen voor de nieuwste Pokémon kaarten.

CharLeon begon met klassiek piano en popgitaar, ging door op de klarinet en op zijn elfde werd hij verliefd op de saxofoon. Na zes jaar op de alto sax, koos CharLeon ervoor om een switch te maken naar de tenor, vlak voordat hij begon met studeren aan de universiteit. Rond deze tijd veranderde hij ook de familiewoonkamer in een vette nachtclub: the DJ was born.

Wat CharLeon live uniek maakt is dat hij tijdens zijn DJ set zelf met de tenorsaxofoon mee scheurt. Zijn saxofoonsolo’s over de heetste dance tracks vormen het hoogtepunt van zijn live-shows. Deze unieke feature heeft duizenden mensen in Nederland, Italië en Engeland uit hun dak laten gaan. Zo stond CharLeon voor volle zalen als Escape, Bitterzoet, PRYZM Leeds en The Birdcage Manchester. Tijdens zijn exchange semester in Engeland kreeg CharLeon de award ‘Best DJ 2015’ van Leeds Student Radio; de grootste studentenradio van de UK.

Hoe klinken de eigen nummers van CharLeon? Hijzelf omschrijft het als melodic feel good dance. Onder zijn label Golden Love Music heeft hij zijn debuut single ‘Lion Hearts’ (feat. Marnix Emanuel) begin 2017 uitgebracht. Spotify pikte de track op en voegde ‘m toe aan hun “Hot New Dance Tracks” playlist, tussen de tracks van Tiësto, Avicii en The Chainsmokers. Na vele uren in de studio en filmen op het magische eiland Formentera kwam de tweede single ‘Truth and Love’ uit. Het summer anthem werd gefeatured door de Artist Union op hun Spotify playlist; een independent platform met meer dan 250.000 volgers die hun toptalenten en de vetste tracks van hun community laat zien.

In september 2017 ging CharLeon op tour door de United Kingdom: vier dagen, vijf shows, drie steden en meer dan 10.000 party people. Een perfecte gelegenheid om de music video op te nemen voor zijn debuut instrumental track ‘Journey’, uitgebracht in november 2017.

persfoto

presskit

Video

Bezoekers bekeken ook